Dela

Bandagsguiden -framtagen i samarbete med RacingWorld.

Bandagskörningar eller så kallade ”track days” kan uppfattas som tillställningar för plastraketsförare som bara jagar lägre varvtider och knäskrap. Så är det dock inte. Här är den ultimata guiden för dig som är nyfiken på bandagar och för dig som redan är van besökare, men kanske vill plocka upp några nya tips och knep. Guiden uppdateras löpande och vi på All about Bikes hoppas att den ska hjälpa dig mot din första bandag eller ta dina framtida bandagar till nästa nivå.

För det första: Vem får köra på bana och med vad?

Kort sagt: alla med motorcykelkörkort – oavsett om det är lätt, mellan eller tung – eller giltig licens. Ibland är även övningskörning tillåtet. Alla typer av hojar är egentligen välkomna, även om vissa (som trial, cross eller enduro) inte lämpar sig särskilt väl på asfalt.

På banan har jag sett allt från Monkey Bikes och maffiga Victorys som spelar radio medan de kör, till motarder, vanliga streethojar och adventuremaskiner med rätt däck. Jag har också sett nämnda motorcyklar köra om sporthojar fler än en gång.

För det andra: Är inte bankörning farligare än vanlig körning?

Det här är en vanlig fördom jag vill slå (flera) hål på direkt. Nästa gång du hör dig själv eller någon annan säga ”jag skulle aldrig köra på bana, det är ju livsfarligt”, tänk då på följande:

  1. Ingen körning sker utan att ambulans är tillgänglig inom banområdet. När hade du senast sjukvård inom synhåll under hela din gatkörning?
  2. Bansträckningen kollas varje morgon innan körningen börjar. Hur ofta rekas dina gatrutter precis innan du sticker ut?
  3. Banan sopas med maskin varje dag. Inte riktigt standard på landsväg.
  4. Alla kör åt samma håll, i samma hastighet och alla är på två hjul. Ingen mötande trafik, inga lastbilar eller cyklister med dödsförakt.
  5. Ingen risk för vilt
  6. Hojarna genomgår besiktning av arrangören på de flesta bandagar. Det innebär att allt från däck till bromsar kontrolleras dagen ni kör på bana. Inte direkt standard på gatan, eller hur?
  7. Körkort eller licens kontrolleras vid inskrivning. Alla på banan har alltså någon form av grundläggande utbildning i motorcykelkörning.
  8. Flaggvakter finns utplacerade runt banan för att varna om hinder eller faror i realtid.
  9. Stora, snälla avåkningszoner utan trottoarkanter, räcken, stenar, träd eller lyktstolpar.

För det tredje – vad är egentligen skillnaden mellan SMC och vanliga track days?

Den primära skillnaden är syftet, då SMC (undantaget SMC Sport) håller utbildningar med fokus på att utveckla din körteknik utifrån ett trafiksäkerhetsperspektiv. SMC arrangerar så kallade knixar på mindre banor, t.ex. gokartbanor, och storbanekurser på samma banor där de track days den här guiden handlar om, äger rum.

Track days har i regel inget särskilt tema. Du kör helt enkelt som du vill, övar på det du känner för eller så kör du bara för att det är kul. Det är ofta möjligt att boka en instruktör eller föråkare för individuell coaching under ett helt eller flera pass. 

SMCs kurser följer ett strukturerat upplägg i fyra steg, där du på steg fyra kan skapa en personlig utvecklingsplan. Varje körpass sker i grupp och ibland individuellt, som kompletteras med teoripass och personlig feedback under pauserna. En annan skillnad är att SMC har avtal med försäkringsbolagen, vilket innebär att din motorcykelförsäkring gäller under deras körningar (med undantag för SMC Sport). Detta är inte lika självklart på vanliga track days.


Bankörning i praktiken: En steg-för-steg guide

Anmälan

Anmälan eller biljettköp görs via arrangörens hemsida, det är inte ovanligt att bandagar redan säljer slut innan årets första lön kommer. Får du förhinder kan du inte returnera ditt köp, utan behöver på egen hand sälja din plats. Kom ihåg att dåligt väder är inte en orsak för att kunna få pengarna åter.

Vilken grupp du ska boka brukar stå på arrangörens hemsida och i normalfallet är det 3 eller 4 hastighetsgrupper. Den långsammaste eller de två långsammaste, brukar refereras till som ’gatgrupper’. Sedvanligt krav är att din motorcykel är påställd, besiktad och att du har motorcykelkörkort. I gatgrupperna brukar det därför vara förbjudet med motorcyklar som är oregistrerade eller i track day-/tävlingsutförande. Licens godtas inte.

Om jag är total nybörjare, men har köpt en banhoj som har kryssad ram och inte får köras i de långsammare grupperna?

Tyvärr behöver du då boka dig i någon av de snabbare. Prata med instruktören och se om du kan få en väst, så att andra förare ute på banan blir uppmärksammade på att den med väst har ett lägre tempo.

Om jag är snabb på min gatcykel, behöver jag boka mig i någon av gatgrupperna som egentligen är lite för långsamma för mig?

Gatcyklar får boka sig i vilken grupp som helst, så länge de håller tempot. Det enda som kan påverkas är försäkringens giltighet. Det är bara för banhojar regeln gäller om att inte få köras i gatgrupper.

Hur ska jag tänka, så jag bokar rätt grupp?

Är du total nybörjare, så tar du den långsammaste.
Har du kört en handfull gånger på bana och känner att du inte får flyt längre i den långsammaste gruppen, bokar du den näst långsammaste. Är det däremot en helt ny bana för dig trots du har lite banerfarenhet, kan det vara klokt att boka sig i grön till att börja med.

Känner du att du kan hålla hyfsat tempo och förstår grundläggande körteknik, vilket gör att du snabbt hittar tempo även på en ny bana, bokar du dig i näst snabbaste (om 4 hastighetsgrupper finns).

Är du riktigt snabb och kanske t.o.m tävlar, vet du vid detta laget vad som gäller och att du bokar dig i snabbaste gruppen.

Observera att hastigheten för grupperna inte alltid är densamma. Är bandagen i anslutning till en tävling kan du räkna med generellt högre tempo. Du som förare kan också ha olika lätt för olika banor, vilket leder till att du platsar olika hastighetsgrupper på olika banor.

Innan bandagen

Dagarna innan brukar arrangören oftast skicka ut ett informationsmail som innehåller allt från generella regler, tillträdesmöjligheter, skiss över depån, körschema mm. Läs detta. Annars läs igenom hemsidan en extra gång för arrangörens specifika regler.

Du behöver även se över dina kläder och din motorcykel, då bandagsarrangören stoppa dig från att köra om de inte anses säkra. Varje skalplagg du har på dig behöver vara godkänt för motorcykelkörning: Hjälm, jacka (med integrerat eller löst ryggskydd under), handskar, byxor och stövlar. Alternativet är skinnställ. Både två delade och ’one piece’-ställ går att köra med. Bröstplatta kan du för all del investera i och jag är en stark förespråkare av airbagutrustning.

Och för guds skull – i med db-killern! Högt ljud och smällar må vara fränt, men det är inte tillräckligt fränt för att kompensera svartflaggen du lär få och förlorad körtid. 95db gäller ”i förbifart”, vilket innebär ljudvolymen när du kör förbi mätningspunkten på banan. Ljudmätning sker enligt banägarens mätningsprodecur och skiljer sig alltså från bana till bana. Vissa motorcyklars originalavgassystem klarar inte banornas ljudkrav och är du redan på banan, brukar ett temporärt trick vara att köra förbi mätningspunkten på en växel högre och väldigt lugn gas. Vissa förare är så fiffiga att de har med sig en liten böj som monteras längst ut på utblåset, och böjen riktas i motsatt håll från där ljudmätaren sitter. Det kan också vara så att det inte är avgasljudet som är för högt, utan insugsljudet. Då kan ett luftfilterbyte vara lösningen.

Trots att alla i depån generellt är otroligt hjälpsamma, rekommenderas det att du tar med lämpliga, enklare verktyg till just din hoj. RacingWorld vill också belysa att en egen liten däcktrycksmätare är väl värd investereringen. En packlista över allt från verktyg till öronproppar är klokt att ha, så du inte missar att ta med något hemifrån.

Och till sist men inte minst – var utvilad i kropp och knopp! Med mental förberedelse ser du till att komma till bandagen med en skön känsla i kroppen.

Bandagen är kommen – hur ser schemat ut?

Inskrivning
Bandagen börjar med inskrivning, vilket kan ske kvällen innan eller samma morgon som bandagen är. Om du kommer samma morgon; se till att din motorcykel är tankad, däcktrycket kontrollerat och att du är i tid. Du skriver in dig hos arrangören (plats brukar framgå av informationsmailet som tidigare nämnts) där anmälningsuppgifter, körkort eller licens mm kontrolleras. Om du inte har motorcykelkörkort, godtar vissa arrangörer en utgången licens (i sportgrupperna), då det ses som en form av intyg på att du kan framföra en motorcykel. Är allt i sin ordning får du en klisterlapp att sätta på din hoj, som talar om att du är godkänd för att delta och vilken grupp du kör i. Har du två hojar brukar de flesta arrangörer inte motsätta sig att du kör med båda, men båda hojar måste genomgå eventuell besiktning och ha varsin klisterlapp. Ni kan vara två och dela på en hoj, men då ska två anmälningsavgifter betalas. I vissa fall kan man fördela körpassen mellan två personer, t.ex. person nr 1 kör förmiddag och person nr 2 kör eftermiddag, och på så sätt betala för en biljett.

De arrangörer som använder sig av tidtagning delar även ut transponder i samband med inskrivningen och du får lämna t.ex. ett körkort i pant. Har du en egen transponder, får du uppge ditt transpondernummer. Tänk på att vissa arrangörer förbjuder tidtagning helt och hållet eller har olika bestämmelser för olika hastighetsgrupper.

Förarmöte

Besiktning
Samtidigt som inskrivning sker brukar arrangören genomföra besiktningar. Antingen ska du rulla fram din motorcykel till en angiven plats eller så går arrangörens personal runt i depån. Har du en gatcykel brukar man oftast vika in, ta bort eller tejpa för backspeglarna.

Förarmöte
Innan körningen börjar hålls ett förarmöte. Missar du detta, kan arrangören neka dig att köra. Till en början kan det vara kortare introduktion där samtliga deltagare närvarar, som sedan delas upp i hastighetsgrupper, då information och körregler varierar mellan grupperna. Då får deltagarna också se vilka instruktörer/föråkare som leder gruppen. Om det inte tidigare delgetts ett tidsschema för dagen (gäller för fasta körscheman), brukar det framgå under förarmötet vilken hastighetsgrupp som börjar dagens första pass.

Körningen
Passen varar oftast 15-20 minuter. Det brukar vara mer regel än undantag att de första två varven i de lägre hastighetsgrupperna är ”master varv”, där deltagarna ligger i ett ’följa John’-led bakom instruktörerna som kör i de rätta spårvalen, visar var du räcker upp handen för att signalera att du ska av från banan och in i depån, var depåavfarten är och så vidare. Omkörningsförbud råder.

Det finns två typer av körscheman: fast och flytande. RacingWorld använder sig av flytande, då de historiskt haft event där en viss hastighetsgrupp var väldigt kraschbenägen. Den efterföljande hastighetsgruppen blev mer eller mindre av med halva sin körtidpå grund av att den föregående gruppen inte kan hålla sig på hjulen. På så sätt avgjorde RacingWorld att tillgänglig körtid blev mest rättvist och jämnfördelat. Fördelen med ett fast schema är att man vet exakt vilket klockslag man ska ut.

Det är inte helt ovanligt vid dålig väderlek att väldigt få kör. Då kan arrangören temporärt slå ihop grupper eller öppna för ”open pit lane” – där alla får köra ut på banan oavsett vilken hastighetsgrupp man tillhör.

Vad ska du tänka på under dagen och ute på banan?
Förhoppningsvis går dagen smärtfritt utan omkullkörningar. Är du trött, forcera inte utan ta en paus. Det är otroligt viktigt att vara klar i huvudet och fokuserad, då små misstag på motorcykel kan få stora konsekvenser. Orsaken till varför möjligheten att titta bakåt begränsas genom att vika in, ta bort eller tejpa för backspeglarna, är att du ska fokusera framåt. Det är den som kommer bakifrån som har ansvaret, precis som i skidbacken.

Ligger du bakom någon som du inte kan köra om på ett säkert sätt, kan du nyttja fast lane. Då kör du in i depån för att skapa en lucka, så du får fritt framför dig. Frustration har genom åren gett upphov till många onödiga krascher, låt dig inte bli en av dem.

Vissa arrangörer gör litet lunchuppehåll, andra inte. I slutändan är det ditt ansvar att se till att äta och framför allt dricka. Att börja med vätskeersättning redan kvällen innan har aldrig varit en dum idé. Personligen tycker jag inte om att äta mycket mat och försätta mig i foderkoma mitt i körningen, därav småäter jag hellre i varje körpaus. Du får testa dig fram vad som fungerar bäst för dig.

I slutet av bandagen, såvida det inte är ett par dagar i rad, behöver man lämna in eventuell transponder man hämtat ut. Förhoppningsvis har du under dagen bondat med andra förare under körningen. Man fattar tycke av att köra jämte varandra, utan att ens se hur den andra människan ser ut. Byt gärna ut kontaktuppgifter och värna om den fina relationen du nu har fått, en ny bandagskompis!


Agerande vid rödflagg

Vad gör jag om jag plötsligt ser röda flaggor under körningen?
Oftast rör det sig om en omkullkörning och banan måste tömmas.

För det mesta brukar road racing-förare klara sig rätt bra även om krascher sker i hög hastighet, det är snarare hojen som tar större delen av smällen. Som nämnt är banor en miljö utformad med säkerhetstänk. Det första jag vill uppmana till är fyra saker och riktar sig till de deltagare som inte kraschat och ser rödflagg:

1. Ambulansen måste ut direkt. Någon minut, t.o.m sekunder, hit och dit kan vara skillnaden på liv och död. Ambulansen åker inte ut förrän banan är tömd.
2. För att tömma banan behöver du köra in i depån så fort som möjligt. Givetvis ska det ske på ett säkert sätt och du måste vara extra uppmärksam på då banförhållanden kan ha ändrats. t.ex. om någon spränger en motor och det finns olja, vill du undvika att köra i oljan. Du ska använda den vanliga depåavfarten och absolut inte göra ett plötsligt avslag på gasen, då den bakomvarande inte förväntar sig en drastisk tempoväxling eller kanske inte har sett rödflaggen, och dundrar rätt in i dig och orsakar ytterligare en olycka.
3. Det är bara instruktörer och föråkare som stannar vid olycksplatsen.
4. Fota inte kraschade hojar eller/och skadade deltagare, och lägg absolut inte ut på sociala medier, då risk finns att närstående till den deltagare som kraschat ser det du lagt ut.

Och om det som inte får hända, har hänt? Just du har kraschat!
.. och så glider du, eller tumlar runt och fattar inte riktigt vad det var som hände. Redan här vill jag dela ett underskattat tips: in med händerna till kroppen! Du färdas fortare än du förstår. Försöker du bromsa dig genom att sträcka ut händerna mot marken, kommer du med stor sannolikhet skada dina händer och handleder.

Under förarmötet blir deltagarna oftast instruerade till att inte resa sig efter man åkt omkull, då man av adrenalinpåslaget kan försöka stapla runt med brutna ben och att man brister i att döma sitt egna tillstånd. Förblir du still förvärrar du troligtvis inte ditt tillstånd och din hoj blir inte mer skadad där den redan ligger. Jag vill lägga in ett perspektiv här, som varit uppe på fötterna innan man riktigt hunnit sluta glida, till att göra just det där man blir förvarnad om på förarmötet: Ja, vissa krascher kan man resa sig upp ifrån omgående, men ta för vana att avvakta och sitt kvar – du kommer ändå inte ifrån platsen förrän skamkärran hämtar dig och din hoj. Förhoppningsvis är det inte mer än så. Ibland kan viss del av banan behöva saneras, om olja eller liknande finns efter olyckan.

Oljesanering ute på banan – ibland kan allas hjälp behövas.

Är det värre än så, får du åka en sån där frän gul bil med tjutande och blinkande blåa lampor på taket. Du får oftast inga tillhörigheter med dig eftersom du transporteras till sjukstugan eller om det är riktigt allvarligt, direkt till akuten på närmsta sjukhus. Banarrangören kommer kontakta din ICE-kontakt du uppgav vid anmälningstillfället eller ta hjälp av dem du varit i sällskap med på bandagen. Förutsatt att du är i tillräckligt gott skick, får någon du känner hämta dig från sjukhuset och skjutsa dig tillbaka till banan. Annars får någon annan du känner, hämta din hoj och eventuell bil från banan hem till dig. Det löser sig alltid!

Ett sista medskick jag vill göra är ett par rader om den psykologiska biten: Det är svårt att säga hur man reagerar innan man varit där. En oskyldig liten low sider eller en brutal high side och kraschens utfall, kan få dig att agera på helt olika vis. Jag hoppas innerligt att du ska slippa behöva få reda på det. Istället kommer du nu, i bokstavsordning, få förklarat olika uttryck du kan komma i kontakt med på en bandag och övriga tillägg.


Begrepp och övriga tillägg

Bandepå
Stora asfaltsytan där parkering och uppställning är. Tänk på att hålla nere tempot, typ gånghastighet – max 20km/h beroende på hur tätt och skymt det är.

Däck
Se över att dina däck inte har sprickor och att de har tillräckligt med mönster. Är dina däck plattslitna, kan du få en obehaglig känsla när du börjar luta lite mer och går ”över” kanten på plattslitningen (tips är att byta däck). Däcktryck kan få hojen att upplevas på olika sätt och med rätt däcktryck, får du både en bättre och säkrare körning. Som vi tidigare var inne på, kan du köra nästan vilken motorcykel som helst på en bandag – om den har rätt däck. Rätt däck för en bandag är gatdäck, sportigare gatdäck eller slicks. Fall inte för frestelsen att köra på slicks för tidigt i din track day-karriär, då du behöver ha tillräckligt med tempo för att däcken ska kunna hålla värmen. Utan värme, inget grepp mot backen.Moderna sportgatdäck räcker långt!

Fast lane:
Asfalten på depåsidan, närmast insidan av barriären som skiljer bansträckningen från depån. Brukar särskiljas från ’pit lane’ som ligger på insidan av fast lane mot boxarna, med en vit linje (likt en vägmarkering). Tänk på att aldrig stanna eller parkera i fast lane, såvida det inte är i nära anslutning till ett utsläpp på banan. Motorcyklar har företräde framför gående och under tävling får man köra max i 50km/h, följ den riktlinjen. Fast lane kan du använda för att skapa en lucka mellan dig och andra deltagare ute på banan. Det förekommer åldersgräns (tidiga tonår) i fast- och pit lane-området.

Fast lane, pit lane och uppställningsplatser

Flaggor (och traxor)
Här kan du läsa om de förekommande flaggorna på en bandag och deras betydelse. Vissa banor har traxor (digitala skärmar) som kompletterar eller helt ersätter mänskliga flaggvakter.

Svart: Personlig flagga. Flaggvakten vid start och mål-linjen kommer vifta och sedan rikta flaggan mot den förare som arrangören vill ha kontakt med. Känner du dig träffad? Fullfölj varvet och åk in i depån. Det kan röra sig om något som är löst på din hoj, hjälmen inte är knäppt, din hoj låter för mycket, din transponder fungerar inte etc. Åker ni i en grupp förbi svartflaggen och det är svårt att urskilja vem som avses, åker ni in allihopa och arrangören behåller den eller de berörda i depån.

Röd: Körpasset avbrutet, något av sådan karaktär har hänt att banan måste tömmas så snabbt som möjligt. Omkörningsförbud och kom ihåg – inga plötsliga gasavslag och så fort in i depån som möjligt. Jag har varit med om att vissa bandagsarrangörer använder röd flagg som målflagg, vilket blir helt galet när det sker en krasch på sista varvet.

Gul: Påkallar deltagarnas uppmärksamhet. Ofta rör det sig om en omkullkörning, men där man kan avvakta med att hämta in motorcykeln och personen till slutet av passet. Då viftas den gula flaggan i flaggposteringen innan kurvan omkullkörningen skett i. Ta det lite lugnare och omkörningsförbud råder just där. Vinkas gula flaggan runt hela banan, är det omkörningsförbud runt hela banan. Gul flagg kan även synas under master varven.

Svart/vit (målflagg): Passet slut – in i depån!


Försäkringsregler
Olika beroende på grupp, arrangör och försäkringsbolag! Generellt klassas körningen i de långsammare grupperna, ’gatgruperna’, som trafiksäkerhetskörning, och det är även därför krav på att du har motorcykelkörkort samt ett besiktat och påställt fordon. Dock är det inte säkert att din försäkring gäller, så kolla alltid med ditt försäkringsbolag!

Hastighetsgrupper
Det är inte helt ovanligt att folk antingen överskattar sin förmåga och bokar sig i en för snabb grupp, eller tvångsbokar in sig på en snart slutsåld bandag i en mycket långsammare grupp. Gör föråkarna eller gruppinstruktörerna sitt jobb, ser de till att grupperna är så jämna som möjligt genom att flytta deltagare vid behov. Med hjälp av transpondertider kan arrangören också flytta deltagarna rättvist bland grupperna.

Arrangörer brukar uppmana till att påpeka bristande beteende, genom att du pratar med den berörda deltagaren direkt eller berättar för instruktörerna. Du har alltid rätt att säga till om du har obehagliga upplevelser pga en annan förare, vilket även kan röra sig om ren oaktsamhet och inte bara hastighetsskillnad. Ju snabbare grupp du kör i, desto större förväntas din tolerans vara för t.ex. tighta omkörningar.

Mindre motorcyklar eller särskilt långsamma förare har oftast en väst på sig för att synas. Här kan det vara klokt att ligga i spår precis bredvid istället för rakt bakom. Kör du en 1000cc och ligger bakom en 300cc (och lyckats identifierat det smala bakdäcket framför dig) så vet du att du inte kan dra din rulle i botten om du ligger i samma spår, för 300cc’n framför dig kommer inte sticka iväg på samma sätt som din 1000cc. Däremot kan du räkna med att det finns stora chanser till att den där 300an blåser om dig i nästkommande kurva så att det bara dånar om det. Underskatta aldrig en liten motorcykel i en snabb hastighetsgrupp. Du som kör en kraftfullare motorcykel och enbart kör om på raksträckorna, trots du upprepade gånger blir omkörd i kurva av en mindre motorcykel, vill jag säga: Lägg dig bakom den lilla motorcykeln när det går rakt fram och försök hänga på i kurvorna istället.

Invarv och utvarv
Invarv är det sista varvet då du åker in i depån, och det inte blir ett helt varv. Utvarv är det första varvet du åker ut på, som inte heller riktigt är ett helt varv.

Pit lane
Asfalten mellan fast lane och boxarna. Brukar särskiljas från ’fast lane’ med en vit linje, likt en vägmarkering. Det förekommer åldersgräns (tidiga tonår) i fast- och pit lane-området. Här får du stanna och parkera, men tänk på att inte stå i vägen där trafik rör sig (in- och utfart till banan, depån och boxar) och anpassa hastigheten.

Skamkärra
Slang för den bil med släp, som hämtar in motorcyklar och förare som kraschat ute på banan.

Track Walk
Att analysera banan medan man springer, går eller cyklar den, för att få bättre förståelse hur man ska köra.

Övningskörning
Vissa track day-arrangörer tillåter övningsförare på banan, då banan är ett inhägnat område och ett lagkrav är att handledaren har uppsikt över övningskörningen, vilket är möjligt på en motorbana genom att man antingen står och tittar från en utsiktsplats eller kör med. Hör med arrangören innan du/ni anmäler er, för att få bekräftat att övningskörning är ok på just deras track days.


Du har tagit dig hela vägen hit – snyggt jobbat! Nu är det bara för dig att köra. Packa väskan, fyll flaskan och glöm inte att le bakom visiret. Vi i ”sommarfamiljen” ser fram emot att få dig som en ny familjemedlem och All About Bikes önskar dig lycka till på dina bandagar!


Bandagsarrangörer i Sverige

Actionpics https://www.actionpics.se/
ARC – Anderstorp Racing Club https://www.arc.nu/sv/
(Tidningen) Bike powered by Motorrad https://www.bike.se/
DriveCenter Arena https://www.drivecenter.se/
Filip Backlund https://filipbacklund.se/
Henningsson Racing https://henningssonracing.se/
RacingWorld https://racingworld.se/
Rapido MCK https://rapido.se/
SpeedSkills https://speedskills.se/
Sub5 https://www.sub5.se/
Sydskånes Emse https://sydskanesemse.se/
Valhalla Racing (dansk arrangör, som bokar svenska banor) https://se.valhallaracing.dk/
Von Hauswolff on Track https://vhontrack.se/
Zenergy Racing (dansk arrangör, som bokar svenska banor) https://www.zenergyracing.com/

Även hojmärkesklubbar arrangerar körningar:
Aprilia https://www.lafamigliaaprilia.se/
Ducati https://www.ducatiklubben.se/
KTM https://ktmclubscandinavia.se/

Robin Pecillo

Robin Pecillo